[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Yoga betekent letterlijk eenheid of verbinding. Het is je natuurlijke staat van zijn, heel, één met het bestaan. Het doel van ‘Yoga’ is om deze werkelijkheid in jezelf weer te ontdekken. Hiervoor wordt een 8-voudig pad gebruikt dat Ashtanga yoga heet. Hatha Yoga, zoals we yoga kennen, betreft hieruit de 3e en 4e fase: de fysieke houdingen en het beheren van je levensenergie 'Prana' via je adem. Maar yoga is dus meer, er volgen nog 4 fasen die zich direct richten op je innerlijk, je essentie, ofwel 'de staat van yoga’ in jezelf en brengen deze tot bloei door daar op te focussen en in te vertoeven. Dit wordt meditatie genoemd.

Meditatie was ook Boeddha's leer, Dhyana genaamd (contemplatie) en is de 7e stap op de yogaweg. Via Boeddha kwam Dhyana in China, waar ze het Chan noemden en in Japan werd Chan uiteindelijk Zen. Dhyana en Zen zijn dus één. Yoga en Zen linken aan elkaar.
Al meer dan 17 jaar verdiep ik me naast yoga in Zen, de Tao en Mindfulness en met name in de beoefening van het bewust ademen en het subtiel uitlijnen van de 'Prana' stroom. Dit is het in goede banen leiden van de levensenergie voor heling en bewustwording.

Na 18 hele mooie jaren van voornamelijk Hatha yogales geven, geef ik nu bijna 3 jaar les in deze nieuwe vorm. Het is een natuurlijke verdieping in de yoga naar de fase van meditatie.
Je bent van harte welkom voor een proefles!
Meditatie is een directe weg om je Zelf en je innerlijke kracht te leren kennen en deze
tot bloei te brengen in je dagelijks leven.